- SRB
- ENG
Kongres FoodTech 2016 o tehnologiji hrane
Kongres FoodTech2016 koji organizuje Naučni institut za prehrambene tehnologije iz Novog Sada (FINS), održan je u Novom Sadu od 25. do 27. oktobra. Kongres je u isto vreme obuhvatio dva događaja: 3. Međunarodni kongres „Tehnologija, kvalitet i bezbednost hrane” i 17. Međunarodni simpozijum „Tehnologija hrane za životinje”. Organizaciju su podržali Ministarstvo nauke, prosvete i tehnološkog razvoja, Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine, kao i Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu i nauku. Na skupu je učestvovalo 300 delegata iz više od 20 zemalja: stručnjaci iz oblasti prehrambene tehnologije, proizvođači hrane, naučne institucije i laboratorije za kontrolu kvaliteta.
Sojaprotein je aktivno učestvovao na kongresu, a predstavnici kompanije bili su Zorica Belić i Milosav Jovanović. Uz izložbeni štand ispred konferencijskih sala, na Sajmu hrane koji je takođe bio deo manifestacije, promovisan je način pripreme jela sa proizvodima iz asortimana Sojaproteina. U okviru programa dodeljena su priznanja organizacijama koje su pomogle u održavanju savetovanja, među kojima je zahvalnicu dobila i naša kompanija.