Društvena odgovornost

Kao lider u agroindustriji regiona Victoria Group posvećena je odgovornom poslovanju u svim sferama svog delovanja – od saradnje sa primarnim poljoprivrednim sektorom, preko prerade i proizvodnje, do razvoja lokalnih zajednica u kojima posluje njenih deset kompanija članica i očuvanja životne sredine.

Od svog osnivanja kompanija Victoria Group gradi jake partnerske odnose sa primarnim proizvođačima. Danas ovo partnerstvo čini preko 300 kooperanata kroz koje Victoria Group sarađuje sa više od 40.000 poljoprivrednika. Na platformi ovog partnerstva, kompanija godišnje investira preko 60 miliona evra za predfinansiranje primarne poljoprivredne proizvodnje i pomoć farmerima kroz snabdevanje repromaterijalima.

Poslovni sistem Victoria Group čini deset kompanija članica širom zemlje. Čvrstog uverenja u uzajamnost uspeha kompanija i sredina u kojima one posluju, Victoria Group ulaže značajna sredstva i resurse u očuvanje životne sredine i razvoj lokalne zajednice.

U proteklih pet godina poslovanja, kompanija je pomogla preko 1.000 pojedinaca i organizacija, investirajući u razvoj društva preko 2 miliona evra. Brojni su projekti u kojima je Victoria Group učestvovala, a samo za akcije Bitka za bebe, Hrana za sve, stalne donacije za šest narodnih kuhinja za stanovnike kosovskih enklava, rešavanje stambenih pitanja izbeglica, donacije Kliničkom i Urgentnom centru Srbije, kao i Dečijoj klinici u Tiršovoj, odnosno Institutu za zaštitu zdravlja dece i omladine Vojvodine; kompanija je izdvojila ukupno preko 1.000.000 evra finansijke pomoći.

Kako duboko verujemo da uspeh jedne kompanije počiva najpre na njenim zaposlenima, Victoria Group posebno vodi računa o internoj zajednici svih svojih članica koja danas broji preko 1600 zaposlenih. U skladu sa korporativnom kulturom i vrednostima kompanije, Victoria Group podstiče individualni razvoj svakog člana kolektiva i zajedno sa svojim zaposlenima kreira radno i poslovno okruženje zasnovano na saradnji, poverenju, podsticanju i nagrađivanju uspeha.