Eksperti Victoria Group na Savetovanju o proizvodnji i preradi uljarica

U Herceg Novom je od 17. do 22. juna održano 59. Savetovanje o proizvodnji i preradi uljarica, sa međunarodnim učešćem, pod nazivom „Inovacije za bolji svet”. Organizatori, Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu, Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, poslovna zajednica „Industrijsko bilje” i Savet tehnologa industrije ulja, okupili su i ove godine preko 100 učesnika iz zemlje i regiona.

Savetovanje uljara svečano je otvorio Marko Abramović, generalni direktor kompanije Sojaprotein, članice Victoria Group. Stručnjaci iz ove, kao i još dve članice grupacije, Victoriaoil i Victoria Logistic, prezentovali su čak pet radova od 34 koliko je obuhvatao program skupa. Fokus je bio na inovacijama i primeni novih saznanja u praksi uljarske industrije.

Na Savetovanju su prikazani rezultati međunarodnih istraživanja iz ove oblasti, kretanja na svetskom i domaćem tržištu, kao i perspektive uljarske industrije u budućnosti. Poseban osvrt dat je na trendove u industriji ulja, temu bezbednosti hrane, ali i na analitičke metode i tehnološke procese.