Otvorene nove operacione sale Urgentnog centra KCS u okviru donacije Victoria Group

Predstavnici kompanije Victoria Group i Urgentnog centra danas su svečano otvorili renovirano Odeljenje Urgentne urologije Kliničkog centra Srbije. Donacijom kompanije Victoria Group obezbeđena je izgradnja dve najsavremenije operacione sale, gde će se obavljati transplantacije jetre i bubrega, kao i odeljenja intenzivne nege za oporavak pacijenata nakon obavljenih zahvata. Kompletnom renoviranju ovih prostorija prethodila je još jedna donacija  kompanije kojom su nabavljena dva aparata, od čega se pomoću jednog od njih - Pathfast aparata određuju biomarkeri sepse, jednog od vodećih uzroka smrti kod pacijenata u jedinicama intenzivne nege.

Direktor Urgentnog centra KCS, dr Zlatibor Lončar, zahvalio se kompaniji Victoria Group na donaciji, podsetio je su radovi na sanaciji operacionih sala i odeljenja intenzivne nege trajali šest meseci i istakao da će sada kapacitet Odeljenja urgentne urologije biti daleko veći, što će omogućiti da se obavi veći broj hirurških intervencija i veći broj transplantacija nego što je to bilo moguće dok je u funkciji bila samo jedna operaciona sala. Na odeljenju intenzivne nege, zahvaljujući rekonstrukciji, biće omogućen ne samo smeštaj većeg broja pacijenata nakon operacionih zahvata, već i lečenje u daleko boljim, savremenim uslovima, naglasio je dr Lončar. 

„Victoria Group od svog osnivanja ulaže u društvenu zajednicu i do sada je donacijama pomogla više od 1.000 pojedinaca i organizacija uz brojne akcije na nacionalnom i lokalnom nivou. Donacija Urgentnom centru KCS nastavak je ove prakse, a naša želja je zapravo bila da na ovaj način istovremeno omogućimo da se u Srbiji obavi veći broj složenih operacionih zahvata, kao što su transplantacija jetre i bubrega i time omogućimo da se ove operacije obavljaju u našim ustanovama, da pacijenti ne odlaze u inostranstvo, da pomognemo znatno većem broju ljudi na sistemski i održiv način'', rekao je Zoran Mitrović, generalni direktor kompanije Victoria Group.