Sajam o obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti

Međunarodni sajam i konferencija o obnovljivim izvorima energije i energetskoj efikasnosti RENEXPO Western Balkans predstavlja prvi događaj ovakve vrste u Srbiji. Tokom dvodnevne konferencije, koja je 11. i 12. juna okupila domaće i međunarodne eksperte iz cele Evrope, Beograd je bio regionalni centar promocije obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti.

RENEXPO manifestacija za cilj ima povezivanje projektnih partnera i lidera u industriji, i stvaranje platforme za profesionalnu razmenu znanja i iskustva. Organizator je REECO Grupa, kompanija sa sedištem u Nemačkoj i poslovnim jedinicama u Srbiji, Austriji, Rumuniji i Poljskoj.
Centralna tema konferencije bilo je predstavljanje zakonskog okvira u oblasti obnovljivih izvora energije i konkretnih primera korišćenja biomase, kao i promocija investicionih mogućnosti u Srbiji.

Victoria Logistic je podržala organizaciju konferencije kao sponzor, a Natalija Kurjak, marketing menadžer kompanije, održala je prezentaciju o proizvodnji agro peleta u pogonu Victoria Starch, još jednoj članici Victoria Group. Pored toga, predstavila je i primenu obnovljivih izvora energije u fabrikama Victoriaoil i Sojaprotein koje takođe posluju u sastavu Victoria Group, ali i saradnju sa poljoprivrednim proizvođačima u oblasti otkupa biomase.