Savetovanje o proizvodnji i preradi uljarica

Međunarodno savetovanje o proizvodnji i preradi uljarica, tradicionalni skup uljara, ove godine održano je 55. put u Herceg Novom, od 16. do 20 juna.  Savetovanje organizuju poslovna zajednica „Industrijsko bilje“, Institut za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad i Tehnološki fakultet novosadskog univerziteta.

Na skupu je učestvovalo preko 80 predstavnika fabrika za preradu uljarica i akademskih i naučnih radnika iz zemlje i inostranstva, a prisutni su bili i proizvođači opreme za poljoprivrednu proizvodnju i industriju ulja, proizvođači laboratorijske opreme, semenske kuće i druge kompanije koje proizvode ostali repromaterijal za proizvodnju uljarica. Kompaniju Victoria Group predstavljali su stručnjaci iz fabrika Victoriaoil i Sojaprotein, kao i iz SP laboratorije i Victoria Logistic, koji su tokom petodnevnog savetovanja prezentovali svoje radove i iskustva iz različith oblasti u proizvodnji i preradi uljarica.

U okviru programa dodeljena su priznanja kompanijama i organizacijama koje su pomogle u kontinuiranom održavanju savetovanja, među kojima je zahvalnicu dobila i Victoria Logistic.