58. Savetovanje o proizvodnji i preradi uljarica

U Herceg Novom je od 19. do 23. juna održano 58. Savetovanje o proizvodnji i preradi uljarica, ove godine pod nazivom “Inovacije za bolji svet”. Fokus je bio upravo na inovacijama u nauci i primeni novih saznanja u praksi uljarske industrije.

Pored najnovijih dostignuća, prikazani su rezultati međunarodnih istraživanja, kretanja na svetskom i domaćem tržištu, kao i perspektive uljarske industrije u budućnosti. Među 39 radova koji su prezentovani tokom Savetovanja, šest radova su izlagali stručnjaci iz tri kompanije u sastavu Victoria Group: Victoriaoil, Sojaprotein i SP Laboratorija.

Savetovanje uljara, u organizaciji Tehnološkog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu, Instituta za ratarstvo i povrtarstvo Novi Sad, poslovne zajednice „Industrijsko bilje” i Saveta tehnologa industrije ulja, okupilo je preko 100 učesnika iz zemlje i regiona. Skup je svečano otvorio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, Vuk Radojević, koji je istakao značaj industrije ulja i dobre saradnje sa poljoprivrednim proizvođačima.