soprotex-n odresci

Teksturirani proteini soje - odresci

OSNOVNA SVOJSTVA

SOPROTEX-N ODRESCI su teksturirani proizvodi dobijeni savremenim procesom prerade odabranog sojinog zrna sa višim sadržajem proteina. Oni su izvor proteina, odnosno esencijalnih aminokiselina i zaštitnih materija - minerala i vitamina, značajnih za ukupni metabolizam. Odgovarajućom termičkom obradom inaktivirani su antinutritivni faktori, čime se povećava iskoristljivost proteina. SOPROTEX-N ODRESCI imaju visoku hranljivu i biološku vrednost. Karakteriše ih strukturni integritet koji se zadržava i prilikom hidracije, kuvanja, sterilisanja i sličnih postupaka. Proizvodi imaju specifičan oblik odrezaka koji podsećaju na meso. Zbog svoje visoke hranljive i biološke vrednosti, kao i zbog svoje strukture slične mesu, mogu da se koriste kao zamena za meso u ishrani onih potrošača koji posebno vode računa o zdravoj i ekonomičnoj ishrani.

PRIMENA PROIZVODA

Društvena ishrana

Primena proizvoda od soje u društvenoj ishrani je opravdana iz nutritivnih i ekonomskih razloga. Hranljiva vrednost i senzorna svojstva su očuvana ili poboljšana a energetska vrednost i količina holesterola su smanjeni. Primena proizvoda od soje se posebno preporučuje za pripremu namirnica namenjenih dijetalnoj ishrani (bolnice, dečije ustanove). Odresci se mogu koristiti u nekom jelu koje sadrži meso ili se pripremaju kao samostalno jelo u vegetarijanskim obrocima gde se kombinuju sa nekim povrćem, sirom i prelivima.