sopro-mtb
Malomasno tostovano sojino brašno
OSNOVNA SVOJSTVA
SOPRO-MTB je proizvod dobijen procesom prerade sojinog zrna sa višim sadržajem proteina. Ovaj proizvod je karakterističan po srednjem sadržaju ulja i proteina, što je uslovljeno njegovom namenom. Odgovarajućom termičkom obradom inaktivirani su antinutritivni faktori, čime se povećava iskoristljivost proteina. SOPRO-MTB je značajan zbog visoke hranljive i biološke vrednosti i svojih funkcionalnih osobina u procesu izrade finalnih proizvoda. SOPRO-MTB ima emulgujuće osobine, stabilizuje emulzije ulje/voda i voda/ulje, apsorbuje i zadržava vodu i sprečava užeglost masti zahvaljujući prirodno visokom sadržaju tokoferola.
PRIMENA PROIZVODA
Konditorska industrija
SOPRO-MTB se koristi kao dodatak za poboljšanje hranljive vrednosti i kvaliteta konditorskih proizvoda u količini do 10% u odnosu na pšenično brašno. Dodavanje SOPRO-MTB-a utiče na na poboljšanje mašinske obrade testa, smanjenju potrošnju jaja i masti, na ekonomičnost proizvodnje, poboljšava raspodelu masti i šećera, konzistenciju masti, sprečava izdvajanje masti, gubitak vode i odgađa rekristalizaciju šećera.